Home > Tárhely és domain kezelése > Adatbázisok > 96 MB-nál nagyobb adatbázisok importálása

96 MB-nál nagyobb adatbázisok importálása

Abban az esetben, ha egy 96 MB-nál nagyobb adatbázist szeretne feltölteni, a phpMyAdmin felületen egy maximális fájl feltöltés méret korlátozásba ütközik (a 96 MB-nál kissebb adatbázisok feltöltéséhez az útmutatót megtalálja a következő linken: http://support.webonic.hu/076919-Adatb%C3%A1zis-import ). Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet ezt a korlátozást feloldani.


Windows

Egy MySQL kliensre lesz szüksége, amelyben beállítja az adatbázis szerverrel való kapcsolatot és ezután feltölti az adatbázist. Ehhez az egyszerű feladatokhoz elegendő az ingyenes HeidiSQL program, amely jelenlegi változatát a következő linken töltheti le:http://www.heidisql.com/download.php

A sikeres telepítést követően az adatbázis szerverrel való kapcsolatot szükséges beállítani:

  • Az egyes weboldalak adatbázis csatlakozásához szükséges összes adatot megtalálja a WebAdmin felület, Adatbázis menüpontján belül.
  • A mi esetünkben a nagy_db adatbázishoz kapcsolódunk a nagy_db felhasználóval, amely egy MariaDB 5.5 adatbázis (tehát a port 3310).
  • A HeidiSQL indítása után kattintson az új → Session in root folder gombra, adja meg az adatbázis hozzáférési adatait és kattintson a Megnyitás gombra:

  • A megnyitott ablakban láthatjuk az adatbázist és annak tábláit, ha ezek létre vannak hozva:

  • Válassza ki a Fájl → Load SQL File lehetőséget, vagy használja a ctrl + O billentyűkombinációt és válassza ki azt az SQL fájlt, amelyet fel szeretne tölteni, valamint hagyja jóvá a feltöltést.Debian/Ubuntu Linux

Linuxban is el lehet indítani a HeidiSQL programot Wine környezetben. Belépés után kövesse a fenti lépeseke. Sokkal hatékonyabb viszont a konzol kliens használata közvetlenül MySQL-ből, amelyet a parancssor elindítása után a következő parancssal telepíthet:

sudo apt-get install mysql-client-5.5


Az adatbázis feltöltés szintaxisa a következő:

mysql -h adatbázis.szerver.címe -P port -p -u adatbázis_felhasználó adatbázis_név /útvonal/az/sql/fájlhoz.sql


A mi esetünkben a parancs a következő:

mysql -h db55.webonic.hu -P 3310 -p -u nagy_db nagy_db < dbmentes.sql

Az adatbázis jelszava megadását követően elindul az adatbázis feltöltés. Az esetleges hibák a parancssorba kerülnek kiírásra. Az adatbázis feltöltése után a konzol kliens, vagy a phpMyAdmin segítségével ellenőrizheti le a tartalmát.