Home > Felhasználói felület kezelése > Új felhasználó létrehozása

Új felhasználó létrehozása

A WebAdmin adminisztrációs rendszerben kétféle felhasználó létezik: hétköznapi felhasználó (felhasználó) és subadmin (subadmin). Mindkét felhasználó különböző jogokkal rendelkezik. Létrehozásuk előtt el kell dönteni, melyikre van szüksége.


Felhasználó


Ilyen típusú felhasználót akkor hozzon létre, ha valakinek teljes hozzáférést szeretne adni a szolgáltatáshoz . Ez főleg a viszonteladóink számára szolgál – szabadúszók, webdesign stúdiók stb. Ha például egy webdesigner a fiókja alatt létrehoz egy új felhasználót (egy céget, amelynek weboldalát szerkeszti), a webadmin felületen keresztül az új felhasználó szolgáltatásait is kezelni tudja. A kezelés feltétele, hogy az új felhasználó engedélyezze ezt (bővebben: felhasználói jogosultságok kezelése).


Subadmin


Az adminisztrátor (tehát más felhasználó) által engedélyzett szolgáltatásokat a saját felhasználói felületén kezelheti. Mivel kiegészítő erőként lép fel, a számlázás nem érinti ezt a felhasználót – a jogait a kiszabott szolgáltatások kezelése korlátozza, pl. az e-mailek kezelése az adott domainnél, a tárhely PHP beállítasai kezelése, stb.


Új felhasználók létrehozása a webadmin felületen

1.   Jelentkezzen be a WebAdmin (admin.webonic.hu) felületre.

2.   Kattintson a Felhasználók menüpontra.

3.   Válassza az Új felhasználó hozzáadása/Új subadmin hozzáadása lehetőséget.

4.   Töltse ki az űrlapot.

5.   Kattintson a Hozzáad gombra.Összefüggő cikkek