Új domain regisztrációja

A folyamat a rendelés kitöltésével indul a továbbiakról mi gondoskodunk. A cégjegyzékszám megadása nem kötelező, természetes személy is rendelhet domaint és tárhelyet. A rendelés jóváhagyása után kiküldünk egy visszaigazoló e-mailt a további lépésekkel. Ha bármilyen probléma merül fel, vagy valami nem egyértelmű az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat, csapatunk készséggel áll rendelkezésére.

Cégünk szemszögéből (és más hasonló cégek szempontjából is) a domain és a hosting két különböző termék. A domain gyakorlatilag a weboldal neve, míg a hosting a hely, ahol a weboldal tartalmát tárolják. Általában ezt a két szolgáltatást együtt rendelik, viszont ez nem előírás.

A rendelés 3 lépésből áll:

  • domain rendelése

  • tárhely (hosting) rendelése

  • a számla befizetése

A rendelés előtt ellenőrizni kell, hogy a domain még szabad-e, főleg keresett kulcsszavak (utazás, szállas, akció...) esetén történhet meg, hogy a domain nevet már valaki regisztrálta. Csak ezután a lépés után érdemes a tárhely paramétereit tervezgetni.


A rendelés lefolyási ideje

A rendelés a számla kiegyenlítésével együtt pár percet vesz igénybeA .hu domaineket a számla kiegyenlítése után regisztráljuk, majd 24-48 órán belül igénybe vehetők. A tárhely a rendelés jóváhagyásával aktív, tehát már a befizetés előtt használatba vehető.