Home > Tárhely és domain kezelése > Domain > A .HU domain igénylőlap és nyilatkozat helyes kitöltése

A .HU domain igénylőlap és nyilatkozat helyes kitöltése

Minden .HU domain regisztrációjához a központi nyilvántartó – ISZT - egy igénylőlapot kér. A további csatolandó dokumentumok az igénylő státuszától függően különböznek:

 • ha az igénylő természetes személy, az igénylőlaphoz egy a személyi adatok hitelességét igazoló nyilatkozatot csatol,

 • ha az igénylő cég, a cégbírósági végzés másolatát és aláírási címpéldányát továbbítja a központi nyilvántartó felé.

A dokumentumokat a regisztrátor továbbítja, nálunk a dokumentumokat beszkennelve várjuk a helpdesk@webonic.hu címre. A dokumentumokat megtalálja a https://www.webonic.hu/domainregisztracio-menete oldalon.

Amennyiben nem kíván a domain tulajdonosként szerepelni a nyilvános adatbázisokban, vagy el szeretné kerülni az adminisztrációval járó fáradalmakat, a domaint cégünk adataira regisztráljuk. Természetesen, ebben az esetben is kizárólag Ön dönt a domain sorsáról.


.hu domain igénylőlap

Az igénylőlap több részből áll:


 1. A feljéc a Webonic adatait és elérhetőségeit tartalmazza.

 2. Az első sorba adja meg a választott domain nevét, majd válassza ki, hogy új igény vagypedig a már regisztrált domainen szeretne módosítást  kérvényezni (ha a domain név névjegyet tartalmaz, adja meg a bejegyzett végjegy lajstromszámát).

 3. Ez a rész a domain igénylő – domain tulajdonos adatait tartalmazza. Kérjük a telefonszámot és az e-mail címet is megadni, mivel a központi nyilvántartó szabályai ezeket az információkat is követelik.

 4. Az admisztratív kapcsolattartó egy olyan személy vagy cég, aki a domainnel kapcsolatos információcserében illetékes. Az ISZT szabályzata szerint ez a kapcsolattartó magyar kommunikációra képes, magyaroszági lakhellyel rendelkező személy vagy székhelyű cég legyen. Amennyiben a kapcsolattartó megegyezik az igénylővel, elég az „u.a” rövidítést feltüntetni.

 5. A központi adatbázisban feltüntetett regisztrátor. Az Euromarknet Kft. a Webonic partnerregisztrátora, aki az ISZT-től .HU domain regisztrátori jogot szerzett, így a regisztrátorok listáján is megtalálható.

 6. A keltezés helye és dátuma nélkül a központi nyilvántartó visszautasítja az igénylőlapot.

 7. Az igénylő aláírása.


Egy domain igénylőlapon több .hu domain regisztrációja is kérvényezhető.


Nyilatkozat


Amennyiben személyre szeretné regisztrálni a domaint, egy nyilatkozat kitöltésére is szükség lesz, amelyben a domain igénylője nyilatkozik arról, hogy a személyigazolvány száma helyes. Személyigazolvány helyett útlevéllel vagy jogosítvánnyal is igazolhatja magát a domain tulajdonosa.

Ha egyidejűleg rendelt több .HU domaint nálunk, nem szükséges külön nyilatkozatot és igénylőlapot kitöltenie minden egyes domain név rendeléshez. Elég ha az igénylőlap 2. pontjához felsorakoztatja az összes domain nevet és a nyilatkoztatot pedig egy példányban elküldi nekünk. Ebben az esetben viszont az összes domain név egy tulajdonos alá kerül bejegyzésre.


A nyilatkozat részei:

 1. A feljéc a Webonic adatait és elérhetőségeit tartalmazza.

 2. Az igénylő – domain tulajdonos neve.

 3. Az igazolvány száma.

 4. Keltezés helye és dátuma.

 5. Az igénylő aláírása.

 6. A nyilatkozat csak mindkét tanú adataival ellátva hiteles. A tanúk feltüntetik nevüket, aláírásukat és lakcímüket.