Home > Tárhely és domain kezelése > Átirányítás > Átirányítás és annak beállítása

Átirányítás és annak beállítása

Az átirányítás szolgáltatás 4 fajta átirányítás biztosítható. Mindegyik átirányítás máshogy jeleníti meg a keresett domaint a böngészőben.


Álcázott átirányítás a domainre

Álcázott átirányításkor a keresett domaint - pl. azendomainem.hu átirányítja a céldomainre, viszont a keresősorban az eredetileg beírt domain neve marad. Az azendomainem.hu rákeresésénél tehát a celdomain.hu tárhelyén elhelyezett tartalom jelenik meg. Ezzel a módszerrel több domain tartalmát egyesíthetjük anélkül, hogy többszörös adatfeltöltést végezzünk különböző tárhelyekre. Ezt az átirányítás csak a szervereinken létrehozott domaineknél lehet alkalmazni.
Az álcázott átirányítás a WebAdmin felület Átirányítás menüpontja alatt lehet beállítani, a céldomaint www előtag nélkül kell megadni.


Álcázott átirányítás a könyvtárra

Ez az átirányítás pontosan úgy működik, mint a domainre való álcázott átirányítás, viszont ebben az esetben a domain egy konkrét könyvtárra mutat. Ezzel megoldható, hogy a domain a céltárhely egy bizonyos könyvtára tartalmát jelenítse meg. A böngésző keresősorában a megadott domainnév marad.

Ilyen átirányításkor a céldomain a "celdomain.hu/web/mappa" formában lesz.

A könyvtárra való átirányítással aldomainre való átirányítás is lehetséges. Ilyenkor a domain tartalma egy alkönyvtárban van elhelyezve - pl. azendomainem.hu/sub/ujdomain. Ebben az esetben az ujdomain.hu-t ebbe a könyvtárba irányítjuk.


Nem álcázott átirányítás

Nem álcázott átirányításnál a domain rákeresésénél a látogatót a cél domain tartalmát látja, a keresősorban megadott domain a cél domainre változik, tehát a látogató látja, hogy ez eredeti domaint már elhagyta. Például az azendomain.hu átirányításával az endomain.hu jelenik meg. Ebben az esetben a cél domain megadása http:// előtaggal szükséges :

http://celdomain.hu, teljes hivatkozás http:// előtaggal


Nem álcázott átirányítás az url és aldomain másolásával

Ez a fajta átirányítás minden fájl, könyvtár vagy aldomain rákeresésekor átirányítja a látogatót a céldomainre. Például az eredetidomain.hu/arjegyzek.pdf rákeresénél a böngésző átirányítja a lekérdezést a celdomain.hu/arjegyzek.pdf oldalra. Az aldomaineknél is hasonlóan működik az átirányítás - a blog.eredetidomain.hu a blog.celdomain.hu tartalmát jeleníti meg. Ebben az esetben a keresősorban a cél domain címe látszik, tehát a látogató tudja, hogy elhagyta az eredetileg beírt oldalt. Az ilyen átirányítás nagyon hasznos pl. a weboldal költöztetésénél, amikor az új domain már él, viszont a régi oldal üzemeltetése is szükséges az új domain név elterjedéséig, ill. más oldalakon elhelyezett hivatkozások miatt.

A nem álcázott átirányítás az url és aldomain másolásával esetében a céldomaint celdomain.hu formában kell megadni.