Home > Tárhely és domain kezelése > Hibaüzenetek > 503 Service Unavailable

503 Service Unavailable

Ezt a hibaüzenetet legygyakrabban a weboldalának kijelölt források kimerítése okozza. Abban az esetben, hogy ezt a hibaüzenetet kapja, valószínűleg elérte a tárhelye határértékét (MaxClients), amely egyidőben 15 lekérést tud kezelni, és várni szükséges, hogy újbol  hely szabaduljon fel. Ez a hiba a weboldala magas terhelése idején jelentkezhet, például magas látogatottságnál, vagy nem hatékony és igényes szkriptek futtatásánál. Ebben az esetben a megoldás a weboldal optimalizációja, vagy átterés egy Virtuális szerverre.

A hibaüzenet második oka a CMS rendszere helytelen konfigurációja vagy az úgynevezett "karbantartási mód" (maintenance mode) lehet. A CMS rendszerek ilyen esetben 503-as hibaüzenetet adank, amelyet a kiszolgáló hibaként értékel ki. Jelentkezzen be CMS rendszere administrációjába és elenőrizze le, hogy weboldala ninc-e ebben a módban, vagy eseleg nem-e ad más hibaüzenet.

A hibaüzenet utolsó lehetséges oka a webszerver, amelye az Ön weboldala is el van helyezve, túlterhelése. Amennyiben egy a mi oldalunkon lévő technikai problémáról van szó, rendszergazdáink a lehető leghamarabb megoldják ezt.